Downhill MTB i HovdenØnsker du å ha alle muligheter for en vellykket sommerferie, bør du dra til Hovden i Setesdal i sommer. Beliggende i den nordlige delen av Aust-Agder byr Hovden på både aktive og avslappende feriedager.

Sjekk inn på Hovden høyfjellsenter for sommerferien. Her kan du velge en av de moderne hytteparkene med fullt utstyrte hytter for 6–12 personer. Har dere campingvogn, kan dere også bo på campingplassen beliggende langs den idylliske elven Otra. Ønsker dere et enda rimeligere boalternativ mens dere utforsker alle mulighetene Hovden har å by på, kan dere også sjekke høyfjellsenterets hostel, som for eksempel egner seg ypperlig for backpackere.

Et eldorado året rundt

Hovden er et eldorado for deg som ønsker en opplevelse ute i vakker natur. Om du reiser på egen hånd eller med guide, er du sikret et minne for livet. Har du planer om en fjelltur med flott utsikt helt til Hardangervidda, kan du ta stolheisen opp. Heisen går fra begynnelsen av juli, helt opp til 1183 m.o.h.

Har dere planer om å teste kondisen, kan dere også bli med på en av de mange guidede toppturene. Med guide kan dere oppleve toppen av fjellet, og dere kan velge og vrake mellom topper som Hartevassnut, Otrosåsen eller Hovdenut.

For å planlegge turen, bør du hente inn informasjon om de forskjellige aktivitetene som Hovden har på menyen. Her kan du for eksempel også velge mellom flere forskjellige sykkelaktiviteter med guide. Du finner blant annet stisykling rundt Hovden og downhillsykling i ulike løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Alle er tilgjengelig med guide og utstyr. Bli også med på elgsafari og se skogens konge i skumringen, og har dere lyst på spenning under vann, kan dere delta i elvesnorkling med guide. Her snorkler dere og utforsker livet i fjellelven Otra. Har dere mer energi til overs, kan dere utfordre dere selv og bli med på rappellering på Heis! På Hovden er alt tilrettelagt for en aktiv ferie!