Nordmenn kjøper hytter som aldri før. Vi søker etter alt fra de store luksushyttene til de små, tradisjonelle stuene i fjellet. Men hvordan kan man få finansiert ei hytte hvis man sliter med kredittkortgjeld eller lignende, er det i det hele tatt mulig? I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode råd om hvordan du kan få ordnet økonomien slik at drømmehytta kommer innenfor rekkevidde.

Nøkkelen til å få orden på økonomien, særlig hvis man sliter med usikret gjeld, er å skaffe seg refinansiering. Ved å ordne refinansiering uten sikkerhet fra Nordax kan du få redusert dine samlede utgifter og dermed komme et steg nærmere den egenkapitalen du trenger for å bygge eller kjøpe ei hytte.

Hvordan fungerer refinansiering?

Refinansiering er kort og godt en av de enkleste måtene å spare penger på, og penger spart er som kjent penger tjent. Det er særlig virkningsfullt dersom du har lån med høye renter, avgifter og gebyrer som gjør at gjelden totalt sett blir uforholdsmessig dyr. Dette gjelder spesielt dersom gjelden er fordelt på flere ulike långivere og kreditorer. Å refinansiere betyr at du samler sammen alle disse lånene og betaler dem ved å ta opp ett enkelt lån med lavere renter og gebyrer. Dermed vil du ikke bare spare penger, men også få en mer oversiktlig økonomi.

Refinansiering kan også være en god løsning for deg som eier egen bolig, men likevel sliter med å låne mot boligen fordi du har for mange andre lån, krav og fordringer. Ofte kan du også få hjelp selv om du har en historie med betalingsanmerkninger og inkasso som du nå ønsker å legge bak deg.

Finansiering av hyttedrømmen

Ved hjelp av refinansiering kan du altså komme nærmere den hytta du og familien lenge har drømt om. Samtidig må man selvfølgelig huske at også finansiering av hytte må stå i samsvar med inntekt og betalingsevne over tid. Selv om prisene på hytter har økt i det siste, må man også ta høyde for at renta kan gå opp og prisene ned når man skal kjøpe hytte og finne riktig prisnivå.