Mange nordmenn har alt de trenger, og mer til. Da er det ikke enkelt å vite hva man skal gi i gave. Heldigvis finnes det andre gaver enn ting. Hva med å gi bort en opplevelse? Gi noen en unik dag, der de kan oppleve noe de kanskje ikke unner seg selv. Du finner mengder av ulike opplevelsesgaver, i alle prisklasser og til alle aldersgrupper og interesser. Her får du noen tips til aktiviteter du kan gi bort.

Anledningen gaven er til, kan hjelpe deg å finne den rette gaven, så tenk gjerne gjennom det før du velger en opplevelsesgave. Opplevelsesgaver er generelt en veldig populær gave, men det gjelder selvsagt å velge en opplevelse som mottakeren vil sette pris på. Ellers kan du risikere at gavekortet ikke blir brukt.

Tilpass gaven til mottakeren

Det gjelder å kjenne mottakeren og hans eller hennes interesser. Hvis du skal gi en opplevelsesgave til en ukjent, kan du kanskje spørre vedkommendes familie eller venner hva mottakeren liker å gjøre. Opplevelseskort på uforglemmelige aktiviteter passer selvsagt til noen som liker fart og spenning, men mange vil nok også sette pris på en spa-helg, der de bare kan slappe av. En annen gaveidé er overnatting på en trivelig resort. Dette passer for eksempel fint til et par, enten i bryllupsgave eller når de feirer ulike fødselsdager eller årsdager. Ungdommer setter gjerne pris på noe spennende, eller kanskje kinobilletter.

Hvorfor er opplevelsesgaver bedre enn ting?

Ting kan være fint dersom mottakeren ønsker seg noe spesielt. Men opplevelser skaper minner på en helt annen måte. En opplevelsesgave til en aktiv person kan by på opplevelse de kanskje aldri ville blitt med på ellers. Fosserappelering eller innendørs skydiving vil nok få opp pulsen til enhver mottaker. Vil du gi bort en morsom, men litt roligere aktivitet, kan du kjøpe gavekort på alpakkavandring. Dette blir garantert en suksess både for store og små mottakere.

Noen andre spennende aktivitetsgaver er:

• En dag i en innendørs skipark
• Klatretur i en Via Ferrata
• En dag i en klatrepark
• Historisk gruvetur
• Bobraft
• Rafting

Det finnes også gavekort på introkurs til ulike idretter som golf, SUP og surfing. Finn disse og en mengde andre uforglemmelige opplevelser på YouWish.no.

Roligere aktiviteter

Matopplevelser er spennende gaver til enkeltpersoner eller par. Det samme gjelder overnattinger, spa-turer og kulturopplevelser. Stand-up kveld vil også bli satt pris på av de fleste. Eller hva med et cruise til København, eller et dansekurs? Det er mange dansekurs å velge blant, og dersom et cruise til utlandet ikke frister, kan du gi det heldige paret et fjordcruise et sted i Norge.

Opplevelsesgaver til hele familien

En opplevelsesgave er også den perfekte gaven til en familie. Kjelkeaking eller trampolinepark passer for alle. Eventyrgolf er også noe hele familien kan være med på. Møter med dyr er et annet godt valg som familiegave, eller hvorfor ikke et gavekort på flybilletter til hele familien? Det finnes dessuten mange Escape Room opplevelser du kan gi i gave. Opplevelsesgaver vil gi familien mer tid sammen, og gode opplevelser de kan ta med seg lenge.