Gjør klar sekken og kom i den rette stemningen for årets alpintur og sett kompasset i retning Hovden i Setesdal i vinter. Idylliske Hovden befinner seg i Bykle kommune, nord i Setesdal i Aust-Agder, og har noe å by på vinter som sommer. Nyt kong Vinter og besøk flotte Hovden, Sør-landets vintereldorado.

Uansett hvordan du ønsker å bo under årets fjelltur, har høyfjellsenteret på Hovden noe for alle under årets vintereventyr i Setesdal. Pakk tursekken og book årets opphold på Hovden Høyfjellsenter. Du kan velge mellom hytte, leiligheter, bobilplasser eller til og med et hostel. Ski i Hovden

Spennende Hovden

Enten du er nybegynner eller erfaren utøver, kan du selv velge om du vil ta med eget alpinutstyr. Du kan reise lett og fleksibelt og leie skiutstyret på senteret, eller du kan ta med deg ditt eget. Høyfjellsenteret ble kåret til Norges rimeligste av TV2 hjelper deg, og du kan velge i et godt utvalg av blant annet alpinski, snowboard og langrennutstyr. Har familien med nok utstyr og bagasje, er det fint å kunne finne det man trenger tilgjengelig på senteret til gode priser. Du finner skiutleien i hovedbygget rett ved resepsjonen.

Du kan legge opp til et variert innhold i vinterferien på Norges sjette største alpinsenter på Hovden. Er du nybegynner, kan du gå skiskole på Hovden skisenter og få opplæring i alpin, snowboard, freeride, parkkjøring, off piste og langrenn, alene eller i grupper. Er det småfolk i familien, egner også området seg godt for barn alle aldre. I Tusseland kan barna leke i lette bakker, med egne barneløyper og aktiviteter. Finn tallerkentrekk og stolheis her, og skikarusell for de aller minste i bunnen av bakken. Det er stas med egen akebakke, og trivselsområder med god oversikt over totalt 34 kilometer med nedfarter. Mens de minste leker trygt i bakken, kan de litt eldre barna fråtse i snowboardkjøring i en 1250 meter lang snowboardpark. Du har alle elementer her – rails, boxer, big jump, funboxer, ulike hopp og wallride.

Er dere godt trent eller ønsker å bli kjent med de mange forskjellige typene av off piste på Hovden, anbefales også de populære toppturene med lokalkjente guider. Turene er mellom 2,5 og 5 timer lange, og er en ypperlig mulighet i løpet av oppholdet til å skape et minne du ikke vil finne andre steder.

Med et godt utbygd snøkanonanlegg har også Hovden et meget attraktivt løypenett på hele 170 kilometer i skog- og fjellterreng. Her blir løypene preparert daglig såfremt været tillater det, og turen passen for både de små og de litt eldre som ønsker å legge ut på langtur.

Etter full action utendørs i skianlegget er det deilig å kunne nyte det flotte fjellspaet på Hovden Badeland & Spa. Her kan dere nyte mer føde for kropp og sjel med både badeland, spa, boblebad, badstuer, fotbad med mer. Ta med skiklær, men husk også badetøyet på årets vintertur til Hovden i Setesdal. Har dere tid til overs, besøk også Hovden Jernvinnemuseum, et multimedia opplevelsessenter der du kan se utvinningen av jern fra vikingtid til middelalder i Setesdal.